Presentatiecoach

Spreken in het openbaar, een interview geven of een sollicitatiegesprek ingaan vinden veel mensen eng. Ook voor mij was ooit de gedachte hieraan alleen al voldoende om me letterlijk ziek te maken. Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat je met de juiste coaching verder kunt komen dan je ooit voor mogelijk had gehouden.

Gerichte en praktische coaching

In mijn stoutste dromen had ik nooit kunnen bedenken dat ik ooit nog eens live televisieprogramma’s zou presenteren, voor volle zalen als dagvoorzitter op zou treden, met de hele Koninklijke familie een rondwandeling zou maken en uiteindelijk mijn eigen bedrijf zou beginnen. Toch is dat wat er gebeurd is. Je kunt het dus leren! Daarom heb ik me toegelegd op presentatie coaching in een gerichte 1-op-1 setting of in groepsverband (workshops). Presenteren is echter een ruim begrip. Ik richt me met name op de volgende facetten.

Presentatieangst
Ben je iedere keer opnieuw zenuwachtig voor een presentatie? Ben je onzeker, bang voor een black-out of om af te gaan? Dat is helemaal niet erg, veel mensen hebben daar last van. Een beetje spanning is ook gezond en houdt je alert. Het is echter wel belangrijk dat je zenuwen niet de overhand gaan krijgen. Ik kan je helpen je angst en onzekerheid te overwinnen.

Jezelf presenteren
Ook jezelf presenteren bijvoorbeeld tijdens een sollicitatiegesprek of als ondernemer tijdens een netwerkgesprek, zodat je een onvergetelijke indruk maakt met een pakkende elevator pitch en -voor de gelegenheid- de juiste houding en uitstraling, gaat niet bij iedereen vanzelf. Met de juiste begeleiding kun je het wel leren. Ik help je graag.

Mediatraining
Ondernemers en bestuursleden van een vereniging of netwerk worden regelmatig gevraagd voor een interview. Velen worden dan overvallen door de angst voor onverwachte vragen, een complete black-out, en antwoorden en opmerkingen waar men achteraf spijt van heeft. Ik kan je leren hoe je je kunt voorbereiden op een interview en hoe je je zenuwen in bedwang kunt houden.

Ik vind het geweldig om mensen met gerichte en praktische 1-op-1 coaching te helpen hun angsten en onzekerheden te overwinnen, zodat ze (zichzelf) in welke situatie dan ook vol vertrouwen presenteren. Het is ook mogelijk om een groepsworkshop over deze onderwerpen te houden voor uw medewerkers, of leden van uw organisatie of vereniging.
Neem contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken.

coaching
carla_van_de_wetering_48

Carla van de Wetering

Neem direct contact op!